Pre štyri osoby
1. Polievka
PórováSuroviny:
120 g póru, 40 g zemiakov, lyžička oleja, soľ
Postup:
Pór a zemiaky očistíme. Na lyžičke oleja speníme pór, zalejeme vodou. Pridáme zemiaky a uvaríme. Podľa chuti zľahka dosolíme.
2. Hlavné jedlo
Zemiakový šalát s kuracím mäsomSuroviny:
400 g zemiakov, 200 g kuracích pŕs, pór, petržlen, mrkva, kúsok zeleru, biely jogurt
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Kuracie prsia, pór, očistený petržlen, zeler a mrkvu uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska, kuracie prsia pokrájame, koreňovú zeleninu nastrúhame. Dáme do misy, mierne zalejeme vývarom, pridáme biely jogurt a podľa chuti strúhaný čerstvý zázvor.
3. Múčnik
PalacinkySuroviny:
240 g hladkej múky, 500 g mlieka, 1 vajce, 10 g cukru, olej, 50 g džemu bez konzervačných prísad
Postup:
Do mlieka rozklepneme vajíčko a rozšľaháme, postupne do tekutiny zašľaháme aj múku. Rozohrejeme panvicu (najlepšie teflónovú), potrieme zľahka olejom (dá sa použiť napríklad štetec – oleja sa na panvicu dostane len minimum) a pečieme tenké palacinky z obidvoch strán. Hotové ich natrieme džemom a podávame.