Přeskočit navigaci

Trojchodové menu

Pre štyri osoby

1. Polievka

Pórová
Suroviny:
120 g póru, 40 g zemiakov, lyžička oleja, soľ
Postup:

Pór a zemiaky očistíme. Na lyžičke oleja speníme pór, zalejeme vodou. Pridáme zemiaky a uvaríme. Podľa chuti zľahka dosolíme.

2. Hlavné jedlo

Zemiakový šalát s kuracím mäsom
Suroviny:
400 g zemiakov, 200 g kuracích pŕs, pór, petržlen, mrkva, kúsok zeleru, biely jogurt
Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Kuracie prsia, pór, očistený petržlen, zeler a mrkvu uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska, kuracie prsia pokrájame, koreňovú zeleninu nastrúhame. Dáme do misy, mierne zalejeme vývarom, pridáme biely jogurt a podľa chuti strúhaný čerstvý zázvor.

3. Múčnik

Palacinky
Suroviny:
240 g hladkej múky, 500 g mlieka, 1 vajce, 10 g cukru, olej, 50 g džemu bez konzervačných prísad
Postup:

Do mlieka rozklepneme vajíčko a rozšľaháme, postupne do tekutiny zašľaháme aj múku. Rozohrejeme panvicu (najlepšie teflónovú), potrieme zľahka olejom (dá sa použiť napríklad štetec – oleja sa na panvicu dostane len minimum) a pečieme tenké palacinky z obidvoch strán. Hotové ich natrieme džemom a podávame.

Poradňa lekára

 

Otázka: Dobrý deň. Prečital som si jednotlivé príspevky a ak rozumiem správne, nakaziť...

Odpoveď: První část dotazu je formulovaná správně, pokud k takové situaci u vás došlo,...

 
 
 
 
 
Medicínska databáza U Lekára
 
Cestovní nemoci:  Polévka s vůní orientu: jak si připravit domácí Pho Bo